Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

 Ένα απόσπασμα από το νέο μου βιβλίο "Ροδανθός", που αναφέρεται στην εθελοντική συμμετοχή των Δωδεκανήσιων στον πόλεμο του '40, δημοσίευσαν οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ  στο blog τους. 

Μπορείτε να διαβάσετε, φίλοι μου, το απόσπασμα στον παρακάτω "δεσμό".

https://blog.psichogios.gr/h-sofh-theodwridoy-afhgeitai-thn-ethelontikh-symmetoxh-twn-dwdekanhsiwn-ston-polemo-toy-40/








2 σχόλια:

  1. Αγαπητή κυρία Θεοδωρίδου, χαίρετε! Καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία και αστείρευτη έμπνευση! Κατάγομαι από την Κάρπαθο και ως Δωδεκανήσια συγκινήθηκα διαβάζοντας τον Ροδανθό. Μαζί με το Κορίτσι από τη Σαμψούντα, τον Γερμανό Γιατρό, την Αγαπητικιά και το Στεφάνι από Ασπάλαθο, είναι τα αγαπημένα μου από τα βιβλία σας. Πρόσφατα ανακάλυψα στα βιβλία Υπό Έκδοση των εκδόσεων Ψυχογιός το επόμενο μυθιστόρημά σας, με τίτλο Άγραφος Νόμος. Ο τίτλος αμέσως με παρέπεμψε στον άγραφο νόμο της αντεκδίκησης, της βεντέτας, που υπάρχει δυστυχώς ακόμα στην Κρήτη και υπήρχε και στη Μάνη μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Δηλώνω κατενθουσιασμένη, μιας και την Κρήτη τη θεωρώ δεύτερη πατρίδα μου (ενδέχεται μάλιστα να έχω μακρινή καταγωγή από τα Σφακιά και το Ρέθυμνο) ενώ και το φαινόμενο του "γδικιωμού" στη Μάνη με ενδιέφερε πάντοτε. Οπότε με όποια περίπτωση κι αν καταπιαστείτε στο νέο σας βιβλίο, θα το χαρώ και θα το απολαύσω το ίδιο. Σας γράφω για να σας ζητήσω αν θέλετε και μπορείτε να μου αποκαλύψετε μόνο τον τόπο που διαδραματίζεται η πλοκή, αν θα μεταφερθούμε δηλαδή στην Κρήτη ή στη Μάνη, και τίποτα άλλο. Η αλήθεια είναι πως με έχει φάει η αγωνία, και ως θαυμάστρια σας ανυπομονώ να έρθει ο Απρίλιος ώστε να πάρω στα χέρια μου τον Άγραφο Νόμο. Το email μου είναι kalliamproto@gmail.com (σας το δίνω ώστε αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου προσωπικά). Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! Να είστε πάντα καλά! Με εκτίμηση, Καλλιόπη Πρωτόπαπα, 19 ετών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι, Καλλιόπη μου, που μια Δωδεκανήσια μου γράφει πως τη συγκίνησε ο "Ροδανθός", πόσο μάλλον που αυτά τα λόγια προέρχονται από μια δεκαεννιάχρονη κοπέλα, αφού οι νέοι μας σήμερα δυστυχώς δεν πολυδιαβάζουν. Από την άλλη, όσον αφορά αυτά που μου γράψεις για το υπό έκδοση βιβλίο μου "Άγραφος νόμος", λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, μα δεν αναφέρεται στην εκδίκηση που ισχύει στην Κρήτη ή στη Μάνη, αλλά στην ελληνική επαρχία την περίοδο που ο λόγος του άντρα θεωρούνταν για μια γυναίκα άγραφος νόμος.
    Να είσαι κι εσύ καλά και ελπίζω να τα ξαναπούμε στο μέλλον.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή