Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Το "Στεφάνι" στην ασπαλαθιά

Στην Κρήτη υπάρχουν μεγάλες περιοχές που ονομάζονται ασπαλαθιές, επειδή κυριαρχεί ο ασπάλαθος, ο θάμνος που με ενέπνευσε και έδωσα τον τίτλο "Στεφάνι από ασπάλαθο" στο τελευταίο  μου βιβλίο. Με τη συνδρομή της αγαπημένης φίλης μου Στέλλας, που κατάγεται από την Κρήτη, το "Στεφάνι" "ακούμπησε" στα αγκάθια του ασπάλαθου, τα οποία κυριαρχούν τέτοια εποχή, κι έτσι μοιράζομαι μαζί σας κάποιες από τις φωτογραφίες που μου έστειλε.
Στελλίτσα μου, σε χιλιοευχαριστώ.





15 σχόλια:

  1. ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ "ΣΤΕΦΑΝΙ ΑΠΟ ΑΣΠΑΛΑΘΟ" ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
    ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΙ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΑΣ ΒΙΒΛΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΟΥ.
    ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '60 ΚΑΙ ΤΟΥ '70.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

    ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ,
    ΝΑΝΑ ΠΑΤΡΩΝΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ σ' ευχαριστώ, Νανά μου, για την εμπιστοσύνη αλλά και γιατί μπήκες στη διαδικασία να μου γράψεις την άποψή σου. Ενδιαφέρουσα η ιδέα σου για συνέχεια... Ίσως στο μέλλον, γιατί όχι; Ωστόσο το επόμενο βιβλίο μου θα έχει άλλους ήρωες, παρότι θα "διατρέχει" τις δεκαετίες του '60, '70... μέχρι και το 2010. Να είσαι καλά κι ελπίζω κάποια στιγμή να τα ξαναπούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή μου...το συνεργείο πίσω από τις κάμερες έπρεπε να στείλω καλύτερα!!! Στο ανεμοχώρι μας, στον Χόνδρο Βιάννου -απ' όπου κι η φωτό-ο αέρας δεν κάνει αστεία.. ιδιαίτερα στον λόφο ψηλά στον Ασπαλαθιά...Σ' ευχαριστώ εγώ για τα υπέροχα ταξίδια και τις γαλήνιες κουβεντούλες μας... Σ αγαπώ πολύ και προτείνω σε όλους να διαβάσουν το βιβλίο αυτό...θα τους μαγέψει, όπως μάγεψε εμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να είσαι καλά, Στελλίτσα μου. Σ' ευχαριστώ για άλλη μια φορά κι εσένα και την όμορφη οικογένειά σου που μπήκατε σε τόση ταλαιπωρία για χάρη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυρία Θεοδώρου, ήθελα κι εγώ να σας συγχαρώ για την ξεχωριστή πένα σας και για τις μοναδικές ώρες που περασα συντροφιά με τους ήρωές σας... Σας πρωτογνώρισα τώρα, με το "Στεφάνι από Ασπάλαθο". Εξαιρετικά συναισθήματα, ατμόσφαιρα, χαρακτήρες, γραφή και γλώσσα! Ένιωσα τόσα πολλά διαβάζοντάς το... Σας ευχαριστώ πολύ! Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνετε! (Βάσω Χρ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σ' ευχαριστώ, Βάσω μου, που μπήκες στον κόπο να επικοινωνήσεις μαζί μου, όπως και για τα καλά σου λόγια. Ελπίζω κάποια στιγμή να τα ξαναπούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυρία Θεοδωρίδου, ευχαριστώ για την απάντηση στην ανάρτηση. Θα τα ξαναπούμε σίγουρα... Και μάλιστα σύντομα, καθώς το επόμενο βιβλίο προς ανάγνωση θα είναι το "Κορίτσι από τη Σαμψούντα". Εις το επανιδείν λοιπόν και καλή συνέχεια να έχετε!!! (Βάσω Χρ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να πω κυρία Θεοδωρίδου για το βιβλίο σας? Τι να πω για τα βιβλία σας γενικά που τα έχω διαβάσει όλα? Μαγικά, συναρπαστικά, ζω τους ήρωες, νιώθω μαζί τους..Είμαι εκπαιδευτικός και έχω μιλήσει σε όλους τους μαθητές μου για τον υπεροχο κόσμο των βιβλίων σας, εκεί που η ιστορία πορεύεται μαζί με την αγάπη, τον πόνο, την λύτρωση....Συγχαρητήρια που μας μαγεύετε...περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο μυθηστόρημα σας..

    Σάββα Ιουλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σ' ευχαριστώ πολύ, Ιουλία μου, για τα όμορφα λόγια. Είναι μεγάλη στήριξη για μένα να γνωρίζω ότι τα έργα μου βρίσκουν ανταπόκριση στις καρδιές σας. Χαίρομαι όμως ακόμη περισσότερο κάθε φορά που διαπιστώνω ότι κάποιος συνάδελφός μου με διαβάζει. Καλή Χρονιά κι ελπίζω να τα ξαναπούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία θεοδωρίδου μου, καλησπέρα και πάλι..

      Ένιωσα την ανάγκη να σας συγχαρώ ξανά για το απίστευτο ταλέντο και την αστείρευτη δημιουργικότητα σας...Το τελευταίο βιβλίο σας που διάβασα, Το κορίτσι απο τη Σαμψούντα, με μάγεψε κυριολεκτικά. Νομίζω οτι το βιβλίο αυτό πρέπει να διδαχτεί στα σχολεία, γιατί αποδίδει με ευλάβεια την τρικυμία του ποντιακού ελληνισμού μέσα από γεγονότα και πάθη..Κυρία Θεοδωρίδου μου, μην σταματήσετε ποτέ να γράφετε..Ο λόγος σας εξυμνεί την ελληνική γλώσσα και οι ιστορίες σας γεμίζουν την ψυχή μας...Πολύ θα ήθελα να δω τα βιβλία σας προσαρμοσμένα στην μικρή ή στη μεγάλη οθόνη..

      Με εκτίμηση
      Σάββα ιουλία

      Διαγραφή
    2. Χαίρομαι που το έκανες, Ιουλία μου. Μπολιάσματα δημιουργικά είναι πάντοτε λόγια σαν τα δικά σου. Όσο για τη μεταφορά κάποιου έργου μου στη μεγάλη ή και την μικρή οθόνη, δε θα είχα καμιά αντίρρηση, αρκεί να γινόταν από αξιόλογο σκηνοθέτη και με σεβασμό στο ίδιο το βιβλίο. Τώρα, αν θα συμπεριληφθεί ποτέ κάποιο κείμενό μου μεταξύ αυτών που διδάσκονται στα σχολεία πολύ αμφιβάλλω, ωστόσο είμαι πραγματικά ευτυχής όταν πληροφορούμαι πως υπάρχουν αναγνώστες μου ανάμεσα στις μαθητικές ηλικίες κι ότι αγαπούν να "αγγίζουν" κατά κάποιον τρόπο την Ιστορία μας μέσα απ' τα έργα μου.
      Σ' ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία και προσβλέπω στην επόμενη... :)
      Καλό καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  10. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Φυσικά και θα τα ξαναπούμε...Τα βιβλία σας βρίσκουν ανταπόκριση στις καρδιές μας γιατί αγγίζουν όλα τα συναισθήματα της ψυχής....οι ήρωες υποφέρουν, πονάνε...αλλά στο τέλος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έρχεται η λύτρωση...Αυτήν που τελικά περιμένουμε όλοι...Καλή χρονιά, γόνιμη και δημιουργική, με υγεία και αγάπη...

    Με εκτίμηση
    Σάββα Ιουλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καταπληκτικό!
    Μου άρεσε τόσο πολύ και δεν είναι εύκολο να βρεις γιατί!
    Μια αρκετά συνηθισμενη ιστορία της εποχής μαεστρικα δωσμενη και με αρκετές δόσεις συγκίνησης και αγωνίας.Βιβλίο διαβασμένο από την συλλογη της γυναικας μου αλλά πλέον μανιωδώς θαυμαστής σας. Σας Ευχαριστώ.☆Τεραστιο λάθος μου να έχω την δυνατότητα και να μην πάραβρεθω στην επίσκεψη σας το 2016 στο βιβλιοπωλείο public Καβάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια που με τιμούν και με στηρίζουν. Ωστόσο, δυστυχώς δεν έχω έρθει ποτέ στην Καβάλα. Η μόνη παρουσίαση βιβλίου που έχω κάνει στα μέρη σας είναι στο Οφρύνιο. Θα χαρώ πάντως να σας γνωρίσω σε κάποια μελλοντική μου παρουσία στην περιοχή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή