Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Στον τόπο μου

Αισθάνομαι μεγάλη τιμή αλλά και συγκίνηση, που η επόμενη πρόσκληση για παρουσίαση του συγγραφικού μου έργου προέρχεται από τον τόπο μου και συγκεκριμένα από τον Μορφωτικό Σύλλογο «Μενέλαος Λουντέμης» του Εξαπλατάνου. Ο Μενέλαος Λουντέμης (Δημήτρης Βαλασιάδης), έζησε κάποια από τα παιδικά του χρόνια στον Εξαπλάτανο, όπου είχε εγκατασταθεί η οικογένειά του μετά την καταστροφή του ’22 και την ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε, γεγονός που αισθανόμαστε όλοι ότι τιμά την περιοχή.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των ετήσιων τριήμερων εκδηλώσεων του Συλλόγου, των Λουντεμείων, το Σάββατο 23 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ και στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Εξαπλατάνου, απ’ όπου κι αποφοίτησα, και το οποίο φέρει κι αυτό την επωνυμία του αγαπημένου μας συγγραφέα. Το συγγραφικό μου έργο εν γένει και τα τέσσερα πρώτα βιβλία μου θα παρουσιάσει ο εκπαιδευτικός Κώστας Σαμαρτζής. Η Όλγα Κιουρτζίδου θα αναγνώσει τα επιλεγμένα αποσπάσματα, ενώ προσωπικά θα παρουσιάσω το τελευταίο μου βιβλίο «Το κορίτσι απ’ τη Σαμψούντα».

Αναμένω με χαρά να συναντηθώ στην εκδήλωση με τους συντοπίτες μου – και όχι  μόνο.

                                                                              

8 σχόλια:

  1. Μια βραδιά με την αύρα του μεγάλου μας Λουντέμη . Πόσο πολύ ζηλεύω....
    Ελπίζω να έχει πολλά πολλά αστέρια, αμέτρητα....
    Καλή Επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είσαι καλά, Άντζελά μου. Η αύρα του μεγάλου μας λογοτέχνη αισθανόμαστε ότι υπάρχει γύρω μας, πράγματι, σ' όλες τις εκδηλώσεις - ελπίζω και σ' αυτήν. Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο και τις ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακαρι να μπορεσω

    να ερθω.....Στελλα Λωτη. Ωραιοκασττο, Θεσσαλονικης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα χαρώ πολύ, Στέλλα μου! Εξάλλου, το Ωραιόκαστρο είναι τόσο κοντά, σχεδόν στη γειτονιά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα υπέροχο βιβλίο, που σε κάνει να ζήσεις τα γεγονότα εκείνης της εποχής και να τα νιώσεις μέχρι τα κόκκαλα και να πονέσεις για το λαό σου. Οι παππούδες μου είναι από την Αργυρούπολη (Γιουμασχανέ) του Πόντου, εγώ γεννήθηκα στην Τιφλίδα στον Καυκασο , και μιλώ ποντιακά και μάλιστα έχω το ίδιο επίθετο με τον Αριστείδη Φωτιάδη. Συγκινήθηκα πάρα πολύ με το μυθιστόρημα αυτό, έκλαψα , πόνεσα και κατάλαβα τι είναι πραγματική αγάπη, ευχαριστώ για τα συναισθήματα κύρια Σόφη Θεοδωρίδου. Έχω εντυπωσιασθεί από το μυθιστόρημα σας και χρειάζομαι λίγο χρόνο για αρχίσω το επόμενο αριστούργημα σας. Ευχαριστώ, Διανα Φωτιαδου Κύπρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι εγώ σ' ευχαριστώ, Διάνα μου, που μου έγραψες. Χαίρομαι που σε συγκίνησε η ιστορία της Καλλιόπης μου και του Αριστείδη, με τον οποίο μάλιστα, όπως αναφέρεις, έχετε το ίδιο επίθετο. Πάντως, σταγόνα στον ωκεανό είναι όσα περιγράφω μπροστά σε όσα υπέφεραν οι πρόγονοί μας. Ασφαλώς εσύ με τέτοια καταγωγή το γνωρίζεις πολύ καλά.
    Χαιρετισμούς στην όμορφη Κύπρο μας κι ελπίζω να τα ξαναπούμε και στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σταγόνα στον ωκεανό είναι, δίστιχος, υπέφεραν πολύ οι παππούδες και γιαγιάδες μας. Θα ήθελα και εγώ πάρα πολύ να τα ξαναπούμε στο μέλλον, ίσως κύρια Σόφι μου επισπευτείτε την Κύπρο…:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να είσαι σίγουρη, Διάνα μου, ότι,όταν με το καλό προσκαλεστώ στα μέρη σου, θα ανταποκριθώ με μεγάλη ευχαρίστηση. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή