Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Στη Γερμανία

 Στο Μόναχο και στο Νταχάου, πλάι στους ομογενείς μας,  θα βρεθώ στις 16 και 17 Μαΐου αντίστοιχα, έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου, του Συλλόγου Ποντίων Νταχάου και Περιχώρων, του Ελληνικού Βιβλιοπωλείου Γερμανίας και του περιοδικού Δραχμή. Μεγάλη τιμή για μένα η πρόσκληση, που την αποδέχθηκα με όλη μου την καρδιά. Μακρύ το ταξίδι, αεροπορικό τούτη τη φορά, για να ανταμώσω τους Έλληνες της ξενιτιάς στις παρουσιάσεις του βιβλίου μου «Το κορίτσι απ’ τη Σαμψούντα» αλλά και  του συγγραφικού μου έργου εν γένει. Η ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, η 19η Μαΐου, πλησιάζει άλλωστε, καθιστώντας το βιβλίο  εξαιρετικά επίκαιρο.  Ελπίζω να ανταποκριθούν στο κάλεσμα οι ομογενείς μας  που ζούνε σε Μόναχο και Νταχάου και να συναντηθούμε στους χώρους των εκδηλώσεων, να γνωριστούμε από κοντά και ν’ ανταλλάξουμε απόψεις. Οι ώρες και οι χώροι, όπου θα γίνουν οι παρουσιάσεις, αναγράφονται στις προσκλήσεις που ακολουθούν.

                                                                           

5 σχόλια:

  1. Υπεροχο βιβλιο!!!!! Ετοιμάζετε κατι ακινουργιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ Αλεξάνδρα, κι εσένα ανώνυμε/η φίλε/ φίλη για το σχόλιό σας και τα καλά σας λόγια. Συγνώμη που καθυστέρησα να σας απαντήσω, αλλά μόλις επέστρεψα από τη Γερμανία. Πράγματι, ετοιμάζω κάτι καινούργιο... Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να βρίσκεται στα χέρια σας την επόμενη χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σοφη θα ηθελα να σε συγχαρω οχι για τα καινουρια βιβλια γιατι δεν τα εχω διαβασει ακομα αλλα για την 'νυφη '. Δεν βρηκα αλλον τροπο να επικοινωνησω μαζι σου για αυτο γραφω εδω. Ενδιαφερομαι και εγω να γραψω μυθιστορημα αλλα αναρωτιεμαι μηπως ειναι απαραιτητο να παρακολουθησω μαθηματα δημιουργικης γραφης. Αν σου ηταν ευκολο θα ηθελα να με κατευθυνεις! Ευχαριστω προκαταβολικα και παλι συγχαρητηρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατ' αρχάς σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, ανώνυμε φίλε/φίλη μου. Τώρα, σε σχέση με τη συγγραφή και τα ειδικά σεμινάρια σου γράφω την άποψή μου, η οποία βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στη δική μου εμπειρία. Προσωπικά δεν παρακολούθησα κανένα σεμινάριο. "Σεμινάριά" μου ήταν όλα τα διαβάσματά μου απ' τα εφτά μου χρόνια μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, γνωρίζω πως υπάρχουν συγγραφείς που παρακολούθησαν, οπότε μόνος/η πρέπει να πάρεις την απόφαση. Θα πρότεινα να δοκιμάσεις πρώτα και, αν συναντήσεις δυσκολίες, τότε να απευθυνθείς στους πιο "ειδικούς". Ελπίζω κάπως να βοήθησα. Καλή επιτυχία στην προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή