Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Έφτασε ο Μάρτιος, αγαπημένοι μου φίλοι, και μαζί του η στιγμή που θα ξανανταμώσουμε στις σελίδες ενός νέου βιβλίου. Τίτλος: Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ. Ηρωίδα μια νεαρή γυναίκα, η Ευγενία, την οποία η φύση έχει προικίσει με το θείο δώρο της ομορφιάς, ένα δώρο που ίσως αποδειχθεί τελικά ο καταλύτης για όσα θα βιώσει. Δίπλα της ο Θεόφιλος, ο άντρας που ερωτεύεται, αλλά και πολλά ακόμη αντρικά και γυναικεία πρόσωπα που μπλέκονται στη ζωή τους και που με τον τρόπο τους επιδρούν σ’ αυτήν και καθορίζουν την εξέλιξη των γεγονότων. Τα συναισθήματα έντονα, οι ψυχές σε αντάρα κι αυτές, όπως η ίδια η Ελλάδα κι ο κόσμος ολόκληρος. Παίρνοντας αφόρμηση από μια αληθινή συγκλονιστική ιστορία, εμπνεύστηκα αυτό μου το μυθιστόρημα, που εξελίσσεται στα δύσκολα χρόνια του ’40, στον Εμφύλιο αλλά και στη μετεμφυλιακή Ελλάδα. Όπως έχω γράψει κι άλλες φορές, ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις από πού θα προέλθει η έμπνευση. Μια φράση, ένα αναπάντεχο γεγονός, μια ιστορία που ίσως ακούσεις, μπορεί να αποδειχθεί αρκετό για να ξεκινήσει η διαδικασία που θα σε οδηγήσει στη συγγραφή. Προσωπικά μού αρέσει να «παντρεύω» την πραγματικότητα με το μύθο, γι’ αυτό συνήθως τα βιβλία μου «πατούν» στην ίδια τη ζωή. Γνώμη μου είναι ότι κανείς δεν μπορεί να τη συναγωνιστεί σε έμπνευση. Βρίσκει πάντα τρόπους να ξεπερνά τη φαντασία, να κάνει πραγματικότητα τα πιο απίθανα σενάρια. Δε θα αποκαλύψω τίποτε παραπάνω για όσα θα συναντήσετε διαβάζοντάς το. Μ’ αρέσει ν’ ανακαλύπτουν σελίδα τη σελίδα οι αναγνώστες την εξέλιξη της ιστορίας. Λίγα παραπάνω θα σας αποκαλύψουν το οπισθόφυλλο του βιβλίου και το book video παραδίπλα, αν κάνετε τον κόπο να τα επισκεφθείτε… 28 Μαρτίου, λοιπόν, το ραντεβού μας και για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ για την αγάπη και τη εμπιστοσύνη σας.

50 σχόλια:

  1. Καλοτάξιδο, να ξεπεράσει κάθε προηγούμενό σου, ν'αγαπηθεί όπως και κάθε προηγούμενό σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ, Μαρίνα μου, μέσα από την καρδιά μου!
    Κι εσύ να είσαι καλά και να περνάς όμορφα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύχομαι μέσα απο την καρδια μου να είναι καλοτάξιδο!! Είμαι σίγουρη πως για άλλη μια φορα το έργο σου θα μου κεντρίσει το ενδιαφέρον και θα μου γεμισει την καρδιά με πολλά συναισθήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ' ευχαριστώ πολύ, Δήμητρά μου, και για τις ευχές και για το ενδιαφέρον σου. Ελπίζω κι εγώ πως δε θα σας απογοητεύσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καθε βιβλιο σου μοναδικο,ξεχωριστο και τοσο αγαπημενο.
    Εισαι μεγαλο ταλεντο και ξεχωριζεις με διαφορα!!!!
    Ειχα την χαρα να σε γνωρισω σε μια παρουσιαση του βιβλιου σου στην εκθεση βιβλιων στη Θεσσαλονικη...Τοσο γλυκομιλητη ,διακριτικη και χαμηλων τονων...Δεν ειπες πολλα οπως αλλοι δεν χρειαζεται αλλωστε. Τα βιβλια σου μιλουν κατευθειαν στις καρδιες μας!!! Η πιστη σου αναγνωστρια Δεσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεσποινάκι μου αγαπημένο, πόσο χαίρομαι που σε "ακούω" και πάλι! Σ' ευχαριστώ για τα τόσο όμορφα λόγια σου και για την αγάπη σου. Ελπίζω να είστε όλοι καλά στο σπίτι. Τα φιλιά μου στην οικογένεια και σε σένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χριστίνα Τσουτσουλιανούδη11 Μαρτίου 2013 στις 5:28 π.μ.

    Ανυπομονούμε!Έχετε αποκτήσει πλέον το δικό σας αναγνωστικό κοινό που σας ακολουθεί πιστά!Απο το πρώτο σας βιβλίο ''Η νύφη φορούσε μαύρα'' κατάλαβα ότι θα γίνετε απο τις πιο αγαπημένες μου συγγραφείς και μέχρι στιγμή δεν διαψεύστηκα στο ελάχιστο!Καλοτάξιδο να είναι και αυτό το βιβλίο σας,να είστε καλά και να μας χαρίσετε πολλά ακόμα στην συνέχεια!
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χριστίνα μου, σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και την εμπιστοσύνη.Με ενθαρρύνουν όσο δε φαντάζεσαι όσα μου γράφεις... Να είσαι κι εσύ πάντα καλά και θα χαρώ να τα ξαναπούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Περιμένω πως και πως να παραλάβω το ενυπόγραφο βιβλίο από το site των εκδόσεων!! Πραγματικά ανυπομονώ και για την αφιέρωση αλλά φυσικά και για το περιεχόμενο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα, Δήμητρά μου! Εχθές έγραψα την αφιέρωση στο βιβλίο σου. Ελπίζω γρήγορα να φτάσει στα χέρια σου και να καταφέρει να κρατήσει το ενδιαφέρον σου.
    Σ΄ευχαριστώ πολύ για την αγάπη και το ενδιαφέρον σου.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητή μου Σόφη σήμερα το πρωί παρέλαβα το βιβλίο σου. Η πρώτη του σελίδα ήδη με κέρδισε,με την όμορφή σου αφιέρωση, αλλά και με συγκίνησε. Πάντα είμαι χαρούμενη όταν στη βιβλιοθήκη μου τοποθετούνται τα βιβλία σου ομως αυτή τη φορά η χαρά ειναι διπλή καθώς η πρωτη σελίδα της "Αμαρτία της ομορφιάς" περιέχει την ιδιόχειρη αφιέρωσή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαίρομαι πραγματικά, Δήμητρά μου, που σου άρεσε η αφιέρωσή μου. Ελπίζω να σε κερδίσει κι η ιστορία που ξετυλίγεται στις σελίδες του βιβλίου.Θα χαρώ να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου, μόλις το διαβάσεις.
    Σ' ευχαριστώ για όλα και πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητή μου Σόφη μόλις τελείωσα την "αμαρτία της ομορφιάς"! Άλλο ένα απ'τα βιβλία σου που δεν ήθελα να αφήσω από τα χέρια μου. Η γραφή, η ροή και η πλοκή του με κέρδισαν! Δεν θα γράψω παραπάνω ήδη έχω στείλει την κιτρική μου στο site των εκδόσεων. Το μόνο που θα σου ευχηθώ είναι να έχεις πάντα τέτοια έμπνευση που όταν αυτή γίνει λόγος αποτυπωμένος στο χαρτί να συμβάλει στην σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία! Καλή συνέχεια! Κάθε επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σ' ευχαριστώ πολύ, Δήμητρα, για τα όμορφα λόγια σου. Θα περιμένω εναγωνίως και το σχόλιο από τις εκδόσεις... Να είσαι καλά που με στηρίζεις τόσο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να 'μαι πάλι εδώ!
    "Η αμαρτία της ομορφιάς"...
    Πόσο περιέργο τελικά. Από τη μια να προσπαθώ μετά μανίας να βρω χρόνο να τελειώσω την ανάγνωσή του κι από την άλλη, μόλις τα κατάφερα, να νιώθω πως ήθελα τόσο να συνεχιστεί....
    Για ακόμα μια φορά, ένα βιβλίο που παντρεύει την καθημερινότητα του πρόσφατου παρελθόντος μας και την ιστορία σε μια δυνατή πλοκή με ένταση στις εικόνες και στα συναισθήματα.
    Δύσκολο να περιγράψω οτιδήποτε άλλο...
    Πραγματικά, ανυπομονώ για όσα ακόμα βιβλία σας θα έρθουν στα χέρια μου στο μέλλον!!!!
    Σας ευχαριστώ πολύ για το ταξίδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου, Αντωνία μου! Χαίρομαι τόσο που επικοινωνούμε και πάλι... Σ' ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια και για την εμπιστοσύνη σου τόσα χρόνια. Είναι τιμή μου που με επιλέγεις σαν "καπετάνισσα" σε παρόμοια ταξίδια, παρόλο που κατανοώ ότι πολλές φορές η καθημερινότητα δεν αφήνει χρόνο έστω και για τούτη τη μικρή πολυτέλεια των φανταστικών ταξιδιών μας.
    Να είσαι καλά, μέχρι να τα ξαναπούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. χαιρομαι τοσο πολυ που σε ανακαλυψα,τελειο το βιβλιο σου απλες και ομορφες οι εικονες,συγκινητικες οι αναφορες στα συναισθηματα των ηρωων τοσο αληθινο,ενιωσα να το παρακολουθω απο κοντα

    ευχομαι σε μια συνεχεια της ζωης της Αννιας και των αδελφων της,να εισαι καλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κι εγώ χαίρομαι που με "ανακάλυψες", lemonaki, και σ' ευχαριστώ για τα τόσο συγκινητικά σου λόγια. Θα χαρώ να τα ξαναπούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ένα απο τα ωραιότερα βιβλία που έχω διαβάσει! Ζείς την κάθε στιγμή των ηρώων! Είναι το πρώτο βιβλίο σας που διαβάζω και το ανακάλυψα τελείως τυχαία! Το διάβασα μέσα σε 3 μέρες,κάτι σπάνιο για μένα:).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σ' ευχαριστώ ανώνυμε φίλε/φίλη μου! Η τελευταία σου πρόταση, ιδιαίτερα, είναι πολύ κολακευτική για μένα. :) Οπότε... ίσως τα ξαναπούμε... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. κα.Θεοδωρίδου, συγχαρητήρια!!!! Όλα σας τα βιβλία μιλάνε στην καρδιά μου!! Μην αργήσετε να γράψετε νέο, σας παρακαλώ!! Μόνο εσάς μπορώ να διαβάσω.. (την αμαρτία της ομορφιάς την πήρα χωρίς να διαβάσω την περίληψη.. και μόνο το όνομά σας ήταν αρκετό!! και δεν έπεσα έξω για άλλη μια φορά) 1000 μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Με τόσο ενθουσιώδη σχόλια, φίλη/ε μου, που μου γράφετε, πώς γίνεται να σταματήσει η έμπνευση; Σ' ευχαριστώ πολύ... Να είσαι πάντα καλά κι ελπίζω να μη σε απογοητεύσω ούτε στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπημένη Κα Θεοδωρίδου,
    Μόλις αγόρασα το καινούργιο σας βιβλίο...
    Με κλειστά μάτια μπορώ να πω καθώς μετά την νύφη με τα μαύρα, το οποίο λάτρεψα, έχω πάρει και τα αλλα δύο σας βιβλία.Έτσι το πήρα χωρίς καν να το σκεφτώ, διότι τον τελευταίο χρόνο η αλήθεια είναι οτι έχω κόψει τις αγορές βιβλίων. Αυτό όμως δεν θα το έχανα με τίποτα και φυσικά ούτε και τα επόμενα που εύχομαι να σας αξιώσει ο θεός να γράψετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Με τιμά τόσο η εμπιστοσύνη σου... όσο δε φαντάζεσαι. Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολη εποχή και τα έξοδα όλων αναγκαστικά περιορίζονται, ωστόσο το γεγονός πως επιλέγετε- κι εσύ και άλλοι φίλοι- να με στηρίξετε, μου λέει πολλά. Θα χαρώ να τα ξαναπούμε. Ίσως την επόμενη φορά μου γράψεις και το μικρό σου, έστω, όνομα για να μη σου απευθύνομαι απρόσωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που κερδίζεται και εσείς έχετε σίγουρα κερδίσει την δικιά μας με τα υπέροχα βιβλία σας.
    Ήθελα να βάλω το όνομα μου αλλά δεν τα κατάφερα.
    Είμαι απο Πτολεμαϊδα και λέγομαι Σίσυ.
    Καλημέρα και πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλή σου μέρα, Σίσυ μου! Σ' ευχαριστώ που μου απάντησες, όπως σ' ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σου λόγια. Είμαστε γειτονάκια, λοιπόν... Θα χαρώ να βρεθούμε κάποια στιγμή κι από κοντά. Το όνομά σου μπορείς να το γράφεις απλά κάτω απ' το σχόλιό σου. Φιλιά κι από μένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η αμαρτία της ομορφιάς
    Συγχαρητήρια κ. Θεοδωρίδου για αυτό το όμορφο βιβλίο!Ταξίδεψα σε μια άλλη εποχή, τότε που η γυναίκα πήγαινε σχολείο μέχρι το δημοτικό, που έπρεπε να έχει προίκα για να παντρευτεί,που έπρεπε από μικρό κοριτσάκι να μάθει να δουλεύει σκληρά στο σπίτι της και αργότερα στα πεθερικά της.Πού ήταν κτήμα πάντα κάποιου άλλου, δεν είχε λόγο δεν είχε άποψη δεν είχε ελευθερία.Ταξίδεψα στην Ελλάδα της γερμανικής κατοχής και του εμφυλίου και είδα τα γεγονότα μέσα από τα μάτια τον απλών ανθρώπων...Τόσα πολλά συναισθήματα!λαχτάρα, αγωνία, πόνο, αγάπη,έρωτα και ζήλια!και τέλος η συγχώρεση που σε απαλλάσσει από τα φορτία του παρελθόντος και σε αφήνει να προχωρήσεις....Κάτι μου λέει πως θα ήθελα πολύ να δω τι θα κάνει ο Μιχάλης με όλα αυτά που τον βαραίνουν...να περιμένουμε συνέχεια?καλό βράδυ κι ευχαρίστω για το ταξίδι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα, Γεωργία μου! Χαίρομαι που σου άρεσε το νέο μου μυθιστόρημα. Να σου πω την αλήθεια, όχι, δε σκεφτόμουν να συνεχίσω με τον Μιχάλη. Όταν κλείνω μια ιστορία, την κλείνω για καλά. Έχεις δίκιο, όμως. Θα ήταν ενδιαφέρον να "ακολουθήσουμε" τα βήματα του Μιχάλη. Βέβαια, όταν η ψυχή βρίσκει διέξοδο σε όσα τη βαραίνουν κι επέρχεται η κάθαρση, συνήθως ο άνθρωπος ανακαλύπτει τρόπους να συνεχίσει ομαλά τη ζωή του.
    Σ' ευχαριστώ πολύ που μου έγραψες για όσα αισθάνθηκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγαπημενη μου κυρια θεοδωρίδου... Εύχομαι να συνεχίσετε να αγγιζετε τις ψυχές μας μέσα από κάθε επόμενο βιβλίο σας όσο μ αυτά που ήδη έχετε γράψει... Μόλις τέλειωσα το βιβλίο σας Η αμαρτία της ομορφιάς κ έχω να σας πω πως με άγγιξε όσο κανένα άλλο βιβλίο.... Αρχικά η γραφή σας πάντα είναι μαγική, με ταξιδεύει.. Κατάγομαι κ μεγάλωσα στο τόπο όπου στο βιβλίο διαδραματίστηκε το πιο τραγικό συμβάν... Ξεκίνησα το βιβλίο σας μόλις έφτασα στη Γερμανία για ένα καλύτερο αύριο που λεν... ( Νέο κύμα μεταναστών...) καταλαβαίνετε φαντάζομαι τη συγκίνηση μου όταν έφτασα σε εκείνο το σημείο του βιβλίου... Αλλα αυτό δεν ήταν το Μόνο σημείο επαφής μου με την ιστορία σας... Αφού στο μέρος όπου αναφέρεται πως έζησαν έστω για λίγο μαζί ο Μιχάλης κ ο Χάρης, την ίδια ακριβώς περίοδο εργαζόταν η προγιαγια μου... Κ μεγαλώνοντας το επισκεφτούν πολύ συχνά με τη γιαγιά μου, η οποία πάντα δακρύζε έχοντας τόσες αναμνήσεις εκεί από τη μητέρα της κ από την ίδια καθώς πήγαινε πολύ συχνά.... Οι περιγραφές σας για εκείνο το μέρος ήταν σαν φωτογραφίες... Σαν να εβλεπα ξανά τη γιαγιά μου δακρυσμενη να βλέπει το μέρος. Ή τις λιγοστές φωτογραφίες που της είχαν μείνει... Δεν έχω αλλα λόγια να σας πω... Σας ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου για το ταξίδι... Ήταν οτι χρειαζόμουν για να με ενώνει με τη πατρίδα μου κ με τις ρίζες μου... Θα σας ακολουθώ σε κάθε βιβλίο σας... Σοφία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπημένη συνονόματη Σοφία,
    με συγκίνησε πολύ το σχόλιό σου. Τι πιο όμορφο από το να αγγίζεις με το έργο σου τις καρδιές των ανθρώπων! Κι ακόμη καλύτερα να τους συνδέεις με το παρελθόν και τις ρίζες τους. Σ' ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλα όσα μου έγραψες. Εύχομαι η ζωή μακριά από την πατρίδα να αποδειχθεί όμορφη.
    Θα χαρώ να τα ξαναπούμε. Να είσαι καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Να είστε Καλα κ σεις... Άκουσα Πως το επόμενο βιβλίο σας θα έχει να κάνει με τον Πόντο.. Είναι αλήθεια?? Από κει έχω ρίζες από τον πατέρα μου.... Τα προηγούμενα που σας έγραψα είναι από της μητέρας μου τη πλευρά.. Αν είναι αλήθεια πάντως θα το περιμένω πως κ πως να το ξέρετε.. Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πράγματι, Σοφία μου. Το επόμενο βιβλίο μου έχει να κάνει με τον Πόντο και τη Μικρά Ασία. Ως Πόντια είπα να θυμηθώ κι εγώ τις ρίζες μου. Ελπίζω να σου αρέσει, όταν με το καλό το διαβάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αγορασα το βιβλιο σας με καλειστα ματια που λενε ...μονο το ονομα σας ηταν αρκετο και δεν διαψευστηκα!!με συκλονησε !!!!!!!!!!!!!η γραφη σας απλα μαγευτικη με τα ταξιδεψε στα χρονια της μητερας μου και της γιαγια μου...ειμαι Βεροιωτισσα και μητερα της Σοφιας που σας εγραψε αυτα που ηθελα εγω (με προλαβε) Αγαπημενη μου κυρια Θεοδωριδου σας ευχαριστω που μεσα απο το βιβλιο σας ξανα εζησα ιστοριες των δικων μου αγαπημενων προσωπων τα δυσκολα εκεινα χρονια πολλα συγχαρητηρια και θα περιμενω το επομενο με λαχταρα ΑΞΙΖΕΙ να το διαβασουν ολοι Μαρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Σ' ευχαριστώ πολύ, Μαρίνα μου! Είναι τόσο όμορφο να μου γράφουν μάνα και κόρη... Χαίρομαι που το βιβλίο μου άρεσε και στις δυο σας και σας ξανάφερε στο νου ιστορίες αγαπημένων προσώπων. Τα χρόνια ήταν πραγματικά δύσκολα κι εσύ, αφού έχεις τόσες αναμνήσεις από το μέρος κοντά στην πόλη σου όπου έζησαν για λίγο μαζί τα δυο αγόρια, σίγουρα το γνωρίζεις πολύ καλά. Σ' ευχαριστώ και πάλι για την ενθάρρυνση και την εμπιστοσύνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εγω σας ευχαριστω για το συναρπαστικο ταξιδι οπως αλλωστε συμβαινει σε καθε βιβλιο σας(τα εχουμε διαβασει ολα)και θα ηταν μεγαλη μου χαρα και τιμη να σας συναντησω και απο κοντα....Συνεχιστε το συγγραφικο σας εργο και μεις θα σας ακολουθουμε γνωριζοντας οτι θα μας ταξιδευετε μεσα απο τις σελιδες και τις ζωες των ηρωων σας Να ειστε παντα καλα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ελπίζω κάποια μέρα να συναντηθούμε... Θα είναι και δική μου χαρά. Να είσαι καλά κι εσύ, Μαρίνα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αγαπητή Σόφη Θεοδωρίδου ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!!!για άλλη μια φορά μαγεύτηκα!!εξαιρετικό το τελευταίο σας μυθιστόρημα όπως και τα προηγούμενα. Πρωτοδάβασα τη 'νύφη" κι από κει κι ύστερα τα υπόλοιπα με" κλειστά μάτια ".Σε κάθε σελίδα νέες εικόνες και συναισθήματα γεμάτα ένταση.Είμαι συνάδελφος νηπιαγωγός από Καστοριά (μένω όμως στην Αθήνα)με λένε Μαίρη και αρκετά γεγονότα και καταστάσεις που περιγράφετε νιώθω να τις 'ξαναζώ" μιας και οι φίλοι και γείτονές της οικογένειάς μου ήταν πρόσφυγες και είχα ακούσει παρόμοιες αφηγήσεις.Και πάλι μπράβο!!!!!!!!περιμένω ανυπόμονα το επόμενο μυθιστόρημά σας. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!Κάνετε περήφανο τον κλάδο μας. Να είστε καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μαίρη μου, σ' ευχαριστώ που μου έγραψες, όπως σ' ευχαριστώ και για τα τόσο κολακευτικά σχόλια. Χαίρομαι και συγκινούμαι κάθε φορά που διαπιστώνω ότι οι συναδέλφισσές μου αγαπούν τα έργα μου. Να είσαι κι εσύ καλά κι ελπίζω να τα ξαναπούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πολλά συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά!!!
    Το καινούργιο σας βιβλίο είναι απλά συγκλονιστικό.Σε παρασύρει στις σελίδες του και σε κάνει να νιώθεις το κάθε συναίσθημα στο έπακρο σαν να συμβαίνει σε σένα.Μια εξαιρετική ιστορία που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην καρδιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Να είσαι καλά, Βίκυ μου. Τα θετικά σας σχόλια είναι η πλούσια δική μου ανταμοιβή. Σ' ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μαρία Παπανικολάου21 Οκτωβρίου 2013 στις 12:21 π.μ.

    Ενα από τα ωραιότερα βιβλία που έχω διαβάσει.. Ενα βιβλίο που από την πρώτη γραμμή με κέρδισε... με έκανε να ερωτευτώ, να κλάψω με λυγμούς, να νοιώσω την αδικία αλλά και τον πόνο των ανθρώπων μιας περασμένης εποχής που τόσο στιγμάτισε τον τόπο μας.
    Ενα βιβλίο που τσακώθηκα πολύ με τους πρωταγωνιστές αλλά και με όλους τους εμπλεκόμενους.
    Ενα βιβλίο που με έκανε να φωνάξω το γιατί και να δώσω την απάντηση μόνη μου.. ήταν ο μόνος δρόμος... τα σημάδια το έδειχναν.
    Ενα βιβλίο που ήταν καλύτερο και από μια κινηματογραφική υπερπαραγωγή....
    Ευχαριστώ για το ταξίδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Σ' ευχαριστώ κι εγώ, Μαρία μου, για το υπέροχο σχόλιο. Πράγματι, τα σημάδια το έδειχναν... Ταραγμένα τα χρόνια και γι' αυτό και οι ψυχές των ανθρώπων. Σ' ευχαριστώ που μου έγραψες για όσα ένιωσες διαβάζοντάς το...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Εμένα πρόσφατα έπεσε το βιβλίο στα χέρια μου. Η αλήθεια είναι ότι με συνεπήρε. Δάκρυζα με όλα αυτά που συνέβαιναν στη ζωή της Ευγενίας, νευρίαζα με την κακιασμένη Ευανθία, και λάτρεψα την Άννια που πήρε τη ζωή στα χέρια της και αποκάλυψε επιτέλους τα γεγονότα. Να είστε πάντα τόσο δημιουργική. Σας ευχαριστώ πολύ που το βιβλίο σας μίλησε στην ψυχή μου. Ιωάννα Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Να είσαι καλά, Ιωάννα μου. Σ' ευχαριστώ κι εγώ που μπήκες στη διαδικασία να μου γράψεις την άποψή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Το βιβλίο έιναΙ καταπληκτικό ! Έιναι λες και περιγράφει την.ιστορία της ζωής μου ! Έιναι καταπληκτικό το πως υπαρχεί τόσο μεγάλη σύμπτωση ! Θα ηθελΑ να ΣΑς μιλήσω προσωπικά . Αν θέλατε βέβαια και εσεις ! Έχετε κάποιο e- mail. Ή Facebook για να μπορέσω να σας περιγράψω την ιστορία μου που ειναι σχεδόν ίδια με το βιβλίο σας ! Σας παρακαλώ αν θέλατε να επικοινωνήσετε μαζί μου.απαντήστε μου.στο.σχόλιο ! Ευχαριστώ ! Ευγενία.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Και βέβαια μπορείς να μου μιλήσεις, Ευγενία. (έχεις, πράγματι, το όνομα της ηρωίδας μου ή είναι ψευδώνυμο;) Facebook δεν έχω, ωστόσο θα σου γράψω προσωπικά, αν αφήσεις εδώ το e-mail σου, καθώς το δικό μου προτιμώ να μην το "αναρτήσω" δημόσια. Περιμένω, λοιπόν, να μου ξαναγράψεις, φίλη μου, και ν' ακούσω την ιστορία σου, που, όπως μου γράφεις, μοιάζει τόσο πολύ μ' αυτή της ηρωίδας μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Σας ευχαριστώ παρα πολυ ! Το.email μου έιναι papevg92@gmail.com!!
    Θα περιμένω να μου στειλετε ! Πραγματικά θα εντυπωσιαστητε απο τΑ κοινά σημεία που έχουν οι ιστορίες μας ! Ευγενία.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. με μια λεξη απλα καθηλωτικο....πλεον πολλες σελιδες του βιβλιου μου εχουν ποτιστει με τα δακρυα μου..τοσα εντονα συναισθηματα..βρηκα εξαιρετικο το οτι η περιγραφη ηταν τοσο ρεαλιστικη χωρις ωραιοποιησεις..και συναμα τοσο ανατριχιαστικη...συγχαρητηρια στην συγγραφεα..ειναι ενα λογοτεχνικο διαμαντι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Σας ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σας. Είναι ό,τι λαχταρά να "ακούσει" ένας συγγραφέας από τους αναγνώστες του. Να είστε καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Χθες μολις τελειωσα το καταπληκτικο αυτο βιβλιο.Μου το εκανε δωρο ενας μαθητης μου.Με συνεπηρε πραγματικα!Το διαβασα μεσα σε λιγες μερες.Το βραδυ δεν ηθελα να το αφησω για να κοιμηθω!Καταπληκτικη γραφη σπουδαιες εικονες,συναισθηματα συνταρακτικα!Ευρηματικο και ανατρεπτικο το τελος Ευγενειας και Θεοφιλου.Το ιδιο και η γνωριμια Αννιας Αγγελου.Η τραγικη ειρωνεια που επιφυλασσει η ζωη..Καθε σημειο νομιζα οτι το ζουσα!Ευχαριστω για την απολαυση αυτη!Σιγουρα θα διαβασω και τα υπολοιπα βιβλια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή