Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Όμορφες στιγμές

Μέρες γεμάτες όμορφες στιγμές οι προηγούμενες κι έρχομαι να τις μοιραστώ μαζί σας. Η αρχή έγινε στις 2 του Μάη, στη Φλώρινα, όπου πήγα καλεσμένη του νεοσύστατου συλλόγου αναγνωστών της πόλης. Σ' ένα πανέμορφο πέτρινο ξενοδοχείο, μέσα σε κλίμα θερμό, έγινε η συζήτηση για το πρώτο μου βιβλίο "Η Νύφη φορούσε Μαύρα" και κατόπιν μου ζήτησαν να τους πω λίγα λόγια για το νέο μου βιβλίο το "Πες μου αν με θυμάσαι". Δυστυχώς, όπως μου συμβαίνει συχνά, μια και δεν έχω ακόμα συνηθίσει σ' όλες αυτές της εκδηλώσεις, ξέχασα τη φωτογραφική μου μηχανή και τα κορίτσια με τα οποία φωτογραφήθηκα δε μου έστειλαν ακόμη αντίγραφα. Ωστόσο, μου είχαν μια μεγάλη έκπληξη, ένα πορτρέτο της "Νύφης" μου μέσα σε υπέροχη κορνίζα, το οποίο κρέμασα άμα τη επιστροφή μου στο σαλόνι του σπιτιού μου. Η καλλιτέχνης, η Μαρία Κραβαρίτη, είναι υπεύθυνη του καλλιτεχνικού εργαστηρίου και το ταλέντο της φαίνεται στη φωτογραφία που παραθέτω. Σ' ευχαριστώ και πάλι, Μαρία μου, κι εσένα και όλες τις υπόλοιπες κοπέλες που μου έκαναν την τιμή να παρευρεθούν στη συνάντησή μας.

6 του Μάη και σειρά είχε η Διεθνής έκθεση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε και η παρουσίαση του "Πες μου αν με θυμάσαι". Ευχαριστώ τη Λένα Μαντά που είχε την καλοσύνη να μιλήσει γι' αυτό, όπως και για τα άλλα δυο βιβλία που παρουσιάζονταν μαζί, "Το ταξίδι της Φωτιάς" της Σοφίας Βόικου και "Η αγάπη είναι πόλεμος" της Χαράς Ανδρεΐδου, όπως και όλους του φίλους και συγγενείς που παρευρέθηκαν. Ένα ιδιαίτερο "ευχαριστώ" οφείλω στη Δέσποινα, την αγαπημένη μου αναγνώστρια, που ταξίδεψε απ' τον τόπο της στη Θεσσαλονίκη ειδικά για μένα κι έφτασε στην παρουσίαση με τα λουλούδια στα χέρια, το γλυκό της χαμόγελο και την αγάπη της.

Τρεις γεμάτες μέρες πέρασαν εκεί και τη Δευτέρα σειρά είχε ο ΣΣ Μουριών, όπου ήμουν καλεσμένη του Γυμνασίου - Λυκείου για την παρουσίαση της "Νύφης" που είχε ετοιμάσει η καθηγήτρια Χαρούλα Χρυσουλίδου μαζί με τους μαθητές. Προηγήθηκε η εκδήλωσή τους για τη γενοκτονία των Ποντίων κι ακολούθησε αυτή του βιβλίου. Εξαιρετική η δουλειά που έκαναν οι μαθήτριες που είχαν αναλάβει την παρουσίασή του. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν οι παρατηρήσεις τους που αποδείκνυαν το γεγονός πως δεν είχαν μείνει στην επιφάνεια του βιβλίου αλλά εμβάθυναν σ' αυτό. Σας ευχαριστώ, παιδιά, για όλα κι εσάς και την κ.Χρυσουλίδου που επέλεξε το βιβλίο μου για την εκδήλωση αυτή, αλλά και τον σύλλογο γονέων που παρευρέθηκε, δωρίζοντάς μου μάλιστα στο τέλος και μια όμορφη πένα. Έτσι τώρα κι εγώ, όπως κάθε συγγραφέας που σέβεται τον... εαυτό του, τη διαθέτω χάρη στις ευγενικές μητέρες των παιδιών.

11 σχόλια:

  1. Είμαι περήφανη για σένα σα να σε γνωρίζω καιρό!!! Δεν είναι παράξενο;;;
    Σου εύχομαι να κάνεις πολλές χιλιάδες πωλήσεις για να διαβαστεί ο λόγος σου από πολλούς ανθρώπους! Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς έχουμε όλοι ανάγκη από λίγη ηρεμία της ψυχής μας μέσα από την ανάγνωση σπουδαίων γραπτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου, Μαρίνα μου! Σ΄ευχαριστώ για τη στήριξή σου και για το γεγονός πως είσαι πάντα η πρώτη που γράφει σχόλιο σε κάθε μου ανάρτηση. Κι εγώ μετά από τόσες φορές που ανταλλάξαμε απόψεις αισθάνομαι σαν να σε γνωρίζω από καιρό και νιώθω πολύ τυχερή που έχω αναγνώστες σαν εσένα. Σ΄ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σόφη σ ευχαριστώ πολύ για τα καλα σου λόγια!!!!η αλήθεια ειναι πως οταν πηρα το βιβλίο στα χερια μου Η ΝΥΦΗ ΦΟΡΟΥΣΕ ΜΑΥΡΑ δεν ήξερα αν ηθελα η οχι να το διαβασω γιατι κατι στον τιτλο κ στο εξώφυλλο με φόβηζε ΛΑΘΟΣ διαισθηση!!!!!!!τελικά. Συγκλονιστικό μυθηστορημα. Αφηγηση λεπτομερης απροοπτες εξελίξεις!!!!!απο καποια σελίδα κ μετα αφησα το βιβλίο και εφτιαξα το πορτραιτο της Αντριανής...Νομίζω πως ηταν δικος μου ανθρωπος οτι ζουσε δίπλα μου .....Έπειτα συνέχισα το μυθηστόρημα .......κοιταζοντας πάντα τον πίνακα που έστεκε απέναντι μου......ΤΕΛΙΚΑ Άξιζε να ναι το πρωτο μας μυθηστόρημα στην Λέσχη Αναγνωσης του ergastiriou venetia. Σου ευχομαι να ναι καλο τάξιδο και συντομα να σ εχουμε κοντά μας με το επόμενο.Σε φιλώ Μαρία Κραβαρίτη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ' ευχαριστώ πολύ, Μαρία μου κι εσένα και το δημιουργικότατο εργαστήρι σας! Θα χαρώ πολύ να ξαναβρεθούμε! Φιλιά σε όλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπημενη μου Σοφη,
    αχ!ποσο με συγκινησες και παλι...απο την χαρα μου ολο δακρυζω οπως και την μερα στην εκθεση.Η γνωριμια μαζι σου ηταν Μεγαλη χαρα για μενα κατι που δεν θα ξεχασω ποτε.Εσυ ησουν τοοοσο απλη ,προσιτη και γλυκια ...και ντροπαλη θα μπορουσα να πω.Χαρηκα που ηρθα να σε γνωρισω απο κοντα ,αξιζε και θα ξαναρθω ,πρωτα ο Θεος.Η παρουσιαση των βιβλιων και ολη αυτη η ατμοσφαιρα ,η συζητηση κτλ. μ'αρεσαν πολυ.Τωρα μολις μπηκα στο blog σου και σ'ευχαριστω θερμα για τα καλα σου λογια .Επιασαν οι ζεστες και οι δουλειες οι εξωτερικες φουντωσαν και ετσι δεν μπορεσα νωριτερα να σε ευχαριστησω .Φιλακια πολλα και να προσεχεις!!! Δεσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεσποινάκι μου αγαπημένο, γεια σου. Τι όμορφα λόγια μου γράφεις και πάλι! Χάρηκα πολύ για τη γνωριμία μας και, φυσικά, ελπίζω πως θα ξαναβρεθούμε να τα πούμε από κοντά. Σ΄ευχαριστώ και πάλι για την αγάπη σου. Φιλιά και καλές δουλειές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τα βιβλία σας είναι εξίσου φανταστικά!!!!

    μακάρι κάποια στιγμή το πρόγραμμα σας να σας φέρει και στην Πάτρα!!!!

    πάντα επιτυχίες εύχομαι και ΟΜΟΡΦΕς ΣΤΙΓΜΕΣ!!!!!!!!!

    http://nostimotato.blogspot.com/2010/11/blog-post_23.html

    http://nostimotato.blogspot.com/2011/06/blog-post_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ζαχαρούλα μου, σ'ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια και τις ευχές. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να ταξιδέψω και μέχρι την όμορφη Πάτρα, όπως έκανε και η ηρωίδα του "Πες μου αν με θυμάσαι", και να τα πούμε από κοντά. Καλό Καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητη μου σοφη,μολις τελειωσα το πρωτο σου βιβλιο,καταγομαι απο ενα χωριο κοντα στην αριδαια που λεγεται αγαθη,προσπαθω μαζι με την οικογενεια μου πολυ καιρο τωρα να καταλαβουμε ποιο χωριο ειναι ο βραχος.. το mail μου ειναι stella.mikro@gmail.com.θα χαρω πολυ να εχω νεα σου.το βιβλιο ηταν τελειο,συγχαρητηρια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σας κυρία Θεοδωρίδου.

    Σας γράφω γιατί η "νύφη" σας κράτησε ξύπνιο ένα πολύ ιδιότροπο αναγνώστη, ο οποίος τελευταία φορά που ξενύχτησε για να τελειώσει βιβλίο ήταν όταν στο εξώφυλλο του έγραφε το όνομα Νίκος Καζαντζάκης.

    Για να είμαι ειλικρινής είχα τις αμφιβολίες μου για την ποιότητα του βιβλίου γιατί δεν εμπιστεύομαι εύκολα τον ελεύθερο χρόνο μου στους σύγχρονους λογοτέχνες με την εξαίρεση ορισμένων όπως ο Πολυράκης και η Κύπρια Άντρη Πολυδώρου. Το βιβλίο σας με εξέπληξε ιδιαίτερα και σας προτρέπω να συνεχίσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ ανώνυμε φίλε μου,
    είναι μεγάλη τιμή αυτή που μου κάνεις, να μου λες πως το βιβλίο μου σε ξενύχτησε όπως εκείνα του Καζαντζάκη. Δεν είμαι, βέβαια, Καζαντζάκης, αλίμονο, τέτοιοι λογοτέχνες γεννιούνται σπάνια, αλλά προσπαθώ για το καλύτερο. Τα λόγια σου, όπως και άλλων αναγνωστών, με ενθαρρύνουν να συνεχίσω και αυτό κάνω.
    Σ΄ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να μου γράψεις κι ελπίζω να τα ξαναπούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή