Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Πες μου αν με θυμάσαι

Ένας χρόνος σχεδόν έχει περάσει από τη μέρα που το πρώτο μου βιβλίο, «Η Νύφη Φορούσε Μαύρα», άρχισε το μαγικό ταξίδι του στα χέρια τα δικά σας, των αναγνωστών, και θέλω σήμερα για άλλη μια φορά να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, που το αγκαλιάσατε με αγάπη. Τα σχόλιά σας, η κριτική σας, όσα γράψατε ή και πολλοί από εσάς μου είπατε προσωπικά ήταν η κινητήρια δύναμη για να προχωρήσω παρακάτω. Δεν ξέρω αν θα το έκανα δίχως τη δική σας ενθάρρυνση.
Το δεύτερο βιβλίο μου με τον τίτλο «Πες μου αν με θυμάσαι» θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία περίπου στα μέσα Μάρτη, για ν’ αρχίσει το δικό του ταξίδι. Αν η «Νύφη» είναι ένα βιβλίο μνήμης, αυτό θα το χαρακτήριζα βιβλίο συναισθημάτων. Δε θα πω τίποτε παραπάνω, αφού κυριολεκτικά με στράγγισε στη διάρκεια της συγγραφής του – θα καταλάβετε όσοι το διαβάσετε. Το εξώφυλλό του δίπλα θα σας παραπέμψει στο site του εκδοτικού οίκου ΨΥΧΟΓΙΟΣ και στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, για να πάρετε μια μικρή γεύση.
Καλή αντάμωση, λοιπόν, στις σελίδες του…

50 σχόλια:

  1. Νέο δημιούργημα, μεγάλη χαρά για όλους εμάς τους αναγνώστες σου!!! Το εξώφυλλο φανταστικό, η ιστορία γεμάτη μυστήριο, το μυστήριο της ζωής...Έτσι κατάλαβα από τα λόγια του οπισθόφυλλου!
    Σου εύχομαι να έχει την επιτυχία της Νύφης και ακόμα μεγαλύτερη!!!
    Να είσαι σίγουρη ότι η ανάγνωσή του θα είναι στις προτεραιότητες μου το καλοκαίρι που θα επιστρέψω για διακοπές στην Ελλάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ, Μαρίνα μου, για τις ευχές. Ελπίζω να σου αρέσει και το περιεχόμενο όσο το εξώφυλλο. Περιμένω το σχόλιό σου, όταν με το καλό έρθεις το καλοκαίρι και το διαβάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σόφη, καλή πορεία και στο νέο σου εξαιρετικό βιβλίο...:) (ΩΩΩ το ξέρω ότι είναι πολύ καλό...)

    Κάποιος πολύ γνωστός σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ για τις ευχές, αλλά γιατί τόσο μυστήριο ανώνυμέ μου; Αφού είσαι τόσο γνωστός θα προτιμούσα να γνωρίζω και ποιος είσαι!!! Όπως και να έχει, όμως, είναι ευπρόσδεκτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή κα Θεοδωρίδου,

    Μόλις τελείωσα το διάβασμα του βιβλίου σας "Η νύφη φορούσε μαύρα". Μου άρεσε τόσο πολύ, που το δάβασα μέσα σε δύο μέρες, χρόνος ρεκόρ για'μένα. Το συγκεκριμένο βιβλίο το αγόρασα με μεγάλη προκατάληψη γιατί συνήθως μου αρέσει να διαβάζω βιβλία ιστορικού περιεχομένου. Με μάγεψε όμως ανέλπιστα πολύ, με συενεπείρε η ιστορία του που άρχισε να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μου σαν να ήμουν μέρος της κοινότητας εκείνων των ανθρώπων που πάσχιζαν να φτιάξουν τη ζωή τους από την αρχή, έκλαψα μαζί με την Αντριανή που έχασε τη ζεστασιά του μεγάλου της έρωτα, θύματα μιας κοινωνίας με κοινωνικές προκαταλήψεις, φραγμούς και αδησώπητες παραδόσεις.
    Μπράβο σας! Καταπληκτικό βιβλίο. Θα αναμένω το επόμενο. Εύχομαι να έχετε δύναμη και κουράγιο να μας ταξιδεύετε με τα βιβλία σας.

    Με εκτίμηση,
    Αναστασίου Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σ΄ευχαριστώ, Μαρία, για τα θερμά σου λόγια. Περιττό να σου πω πως είναι για μένα η καλύτερη ανταμοιβή κάθε φορά που μαθαίνω πως μοιραστήκατε κι εσείς, οι αναγνώστες, τα συναισθήματα των ηρώων μου κι αυτό με κάνει να ξεχνώ τις μοναχικές ώρες της συγγραφής. Ελπίζω να σου αρέσει και το νέο μου βιβλίο. Θα είναι χαρά μου να τα ξαναπούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το διάβασα σε δυο μερόνυχτα, κυρία Θεοδωρίδου, το «Πες μου αν με θυμάσαι». Με κατέκτησε από τις πρώτες σελίδες. Έχετε το χάρισμα φυσικά και αβίαστα να εξοικειώνετε γρήγορα τους αναγνώστες με τους ήρωες και την υπόθεση. Τσίτωσαν αρκετές φορές τα νεύρα μου και βούρκωσαν τα μάτια μου στο διάβασμά του. Παρ’ όλο που τα θέματα που αγγίζετε είναι δύσκολα, στα δικά σας χέρια επιστήμη, ζωή και παράδοση συμπλέκονται σοφά. Η άψογη αφήγηση, η πλούσια γλώσσα και ο γοργός ρυθμός, οι δραματικές ανατροπές και η σύγκρουση αξιών μου κράτησαν αδιάλειπτο το ενδιαφέρον, γι’ αυτό και ξενύχτησα για να το τελειώσω. Συγχαρητήρια και να συνεχίζετε να προσφέρετε σ’ εμάς και στη λογοτεχνία.

    Κυριακή Μπακιρτζή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σ' ευχαριστώ πολύ, Κυριακή, για το σχόλιό σου,πόσο μάλιστα που είναι το πρώτο που λαβαίνω. Χαίρομαι που σου άρεσε, αφού, όπως κάθε συγγραφέας φαντάζομαι, αγωνιώ αν θα αρέσει σε όλους εσάς που με στηρίζεται διαβάζοντας τα βιβλία μου. Αν μου επιτρέπεις, θα ήθελα να προωθήσω την κριτική σου στο site του βιβλίου στον εκδοτικό οίκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μετά χαράς. Δε χρειαζόταν να ρωτήσετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγχαρητήρια κα Θεοδωρίδου. Μας συνεπήρατε για αλλη μια φορά.
    Σωσθένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Σωσθένη, σ' ευχαριστώ. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλό ταξίδι στο νέο σου πόνημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να' σαι καλά, Μαρία μου, σ' ευχαριστώ. Και σ' εσένα εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλη μου Σόφη σε λέω έτσι γιατί συγκλονίστηκα με το "η νύφη φορούσε μαύρα" και πλέον σε θεωρώ δικό μου άνθρωπο! Αλλά βρε Σόφη μου γιατί τον πέθανες τον Άρη μας? κλαψ... Πολλά συγχαρητήρια και εις ανώτερα. Μαρία Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαρία μου, τον Άρη δεν τον πέθανα εγώ. Μόνος του επέλεξε το τέλος του. Και δεν το λέω γι' αστείο... Οι ήρωες ενός μυθιστορήματος ξεκινούν χάρτινοι και καταλήγουν αληθινοί -τουλάχιστον για το συγγραφέα- διεκδικώντας τα λόγια και τις πράξεις τους. Έτσι κι εγώ ακολούθησα τον Άρη στο δρόμο που επέλεξε... Σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου, πάντως. Δείχνει πως βίωσες πραγματικά το μυθιστόρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κυρία Θεοδωρίδου,
    μέχρι πριν λίγες ημέρες θεωρούσα ότι το πρώτο βιβλίο σας ήταν αυτό που θα μείνει για καιρό στη μνήμη μου. Έκανα λάθος, όταν ολοκλήρωσα την ανάγνωση του "Πες μου αν με θυμάσαι...". Μέχρι τότε πίστευα ότι το πρώτο βιβλίο κάθε συγγραφέα είναι το "αυθεντικό", η "υπογραφή του" και κάθε επόμενο πλησιάζει περισσότερο το εμπορικό κομμάτι, εκφράζοντας λιγότερο το προσωπικό στυλ του συγγραφέα.
    Σήμερα είμαι σε θέση να σας εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δώσατε να διαβάσω ένα βιβλίο που με την ιστορία του, τη ζωντάνια, την παραστατικότητά του και τον τρόπο περιγραφής των γεγονότων, με καθήλωσε. Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη δε, για το ότι αποδείξατε για μια ακόμη φορά πόσο εύστοχα "διαχειρίζεστε" με τη γραφή σας τα συναισθήματα του αναγνώστη σας, στον οποίο δεν "επιτρέπετε" να "παρασυρθεί" από τους φόβους, το θυμό, την αγάπη, τον έρωτα. Έχετε την ικανότητα, κι αυτό είναι που κάνει σπουδαία τα έργα σας, να τον "επαναφέρεται" γρήγορα στις πραγματικές καταστάσεις, στα πραγματικά γεγονότα και να τον κάνετε συμμέτοχο της αληθινής ζωής που ξεδιπλώνεται μέσα από τις σελίδες των βιβλίων σας.
    Αντωνία Μπρη, Πύργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπημένη μου Αντωνία.
    Με συγκίνησες με τα λόγια σου, με όσα τόσο μεγαλόψυχα γράφεις για μένα και τα βιβλία μου. Επίσης πέτυχες και κάτι ακόμα: να διώξεις τον ενδύμυχο φόβο μου πως το "Πες μου αν με θυμάσαι" δε θα μιλήσει στις καρδιές σας όπως η "Νύφη" μου. Τώρα πια είμαι ήσυχη... Να είσαι καλά και σ' ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητή κυρία Θεοδωρίδου,
    έχει περάσει σχεδόν μια βδομάδα που τελείωσα το τελευταίο σας δημιούργημα,"Πες μου αν με θυμάσαι", και συνειδητοποιώ πως μου λείπει η συντροφιά του. Ήταν ένα βιβλίο που δε μου έκανε καρδιά να το αφήσω. Γεμάτο μαθήματα ανθρωπιάς, ηθικής, αγάπης και αφοσίωσης, έννοιες που τείνουν να εξαφανιστούν από τη ζωή μας, μου προκάλεσε πλήθος συναισθημάτων και με προσήλωσε στις σελίδες του.
    Πιστεύω πως τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν αυτό που προξενεί η ανάγνωση του συγκεκριμένου βιβλίου και απλώς το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους.
    Πολλά συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιάννα μου, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε το "Πες μου αν με θυμάσαι". Είναι ένα βιβλίο που για μένα έχει ιδιαίτερη σημασία... Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για τη στήριξη. Να είσαι πάντα καλά κι ελπίζω να τα ξαναπούμε.
    Υ.Γ. Θα ήθελα, αν δεν έχεις αντίρρηση, να προσθέσω το όμορφο σχόλιό σου σ' εκείνα που μπαίνουν κάτω απ' το βιβλίο στην ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολύ ευχαρίστως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπημενη Σοφη,
    απο τοτε που πρωτοεμαθα να συλλαβιζω διπλα μου βρισκετε παντα ενα βιβλιο-φιλος να με συντροφευει...Αναμεσα στις κουκλες,στην μαθητικη τσαντα,αργοτερα διπλα στην κουνια και στον παγκο της κουζινας....ακουμπισμενο για λιγο ετοιμο να το παρω ξανα στα χερια με την πρωτη ευκαιρια.Το βιβλιο Η νυφη φορουσε μαυρα δεν μπορεσα να το αφησω απο τα χερια μου!!!!Το ειπια μονορουφη σαν τον δειψασμενο κατω απο καυτο ηλιο.Τωρα διαβαζω το Πες μου αν με θυμασαι.Η ομοιοτητες με την πορεια υγειας του πατερα μου πολλες.Ειναι πολυ δυνατο βιβλιο και λαχταρω να το τελειωσω αλλα οχι αυτη την φορα δεν θα βιαστω .Ειναι σαν να εχω καλη παρεα και δεν βιαζομαι να φυγω .Θα το πιο γουλια γουλια αλλωτε με δακρυα και αλλωτε με χαμογελα οπως γινεται οταν βρισκεσαι μ'εναν καλο φιλο και τα λες.Εισαι εξαιρετικη συγγραφεας,να συνεχισεις παντα με επιτυχιες και χαρες και στην προσωπικη σου ζωη οπως και στην επαγγελματικη σου.Να σε χαιρεται η οικογενεια σου και συχαρητηρια στους γονεις σου που σε γεμισαν τοση ευαισθησια στην καρδια σου γι'αυτο και εχεις το μοναδικο αυτο χαρισμα να μπορεις να αγγιζεις τις καρδιες μας.Ευχαριστω
    με πολυ αγαπη Δεσποινα Ελευθεριαδου Δαγκλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπημένη μου Δέσποινα,
    κατ' αρχάς σ' ευχαριστώ για την αμεσότητα στο λόγο και, βέβαια, σε θερμοευχαριστώ για όσα όμορφα λες. Η σχέση σου με το βιβλίο μοιάζει μ' αυτήν που έχω εγώ μαζί του απ' τα μικράτα μου και μέσω αυτής είναι που επιχείρησα το δύσκολο έργο της συγγραφής. Χαίρομαι που δίνω τώρα σε ανθρώπους σαν εσένα αντί μόνο να παίρνω κι είναι αυτό απ' τις μεγαλύτερες ευτυχίες μου. Να είσαι πάντα καλά κι ελπίζω να "ξαναμιλήσουμε" έστω και ηλεκτρονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπημενη μου Σοφη,
    με συγκινησες...
    Σ'ευχαριστω πολυ που βρηκες χρονο να γραψεις δυο λογια σε μενα.Να ξερες μονο ποση χαρα εχω τουτη την στιγμη!!!
    Το "Πες μου αν με θυμασαι" με συγκλονισε.
    Σελιδα σελιδα λες και ελιωνε η καρδια μου,τι ομορφα και απλα ξεκαθαρισες τα αυτονοητα .Τι δυνατα μηνυματα αγαπης καταφερνεις και περνας μεσα απο την γραφη σου ...!!!
    Αυτο το βιβλιο σιγουρα θα το προτινω να το διαβασουν τα παιδια μου σαν μεγαλωσουν λιγο ακομα...(!!!)
    Να εισαι παντα καλα,με αγαπη Δεσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εγώ σ' ευχαριστώ, καλή μου Δέσποινα, για όσα όμορφα μου γράφεις. Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου που, σίγουρα, με τέτοια μαμά θα μάθουν κι εκείνα ν' αγαπούν το βιβλίο. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπερα κυρια Θεοδωριδου συγχαρητηρια για τα βιβλια σας εχω διαβασει και τα δυο σας βιβλια το πες μου αν με θυμασαι μου αρεσε παρα πολυ ειναι μια συχρονη ιστορια που μπορει να συμβει στην καθενα μου ηταν το ωραιο γραμμενο κατανοητο με συγκινησε τοσο πολυ δεν το αφησα απο τα χερια μου μεχρι να το τελειωσω μου αρεσε πολυ ενω το η νυφη φορουσε μαυρα οχι τοσο να ειστε παντα καλα Μαρια απο Γιαννενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μαρία μου, είναι συγκινητικό για μένα το γεγονός πως, παρά το ότι δε σου άρεσε και τόσο το πρώτο μου βιβλίο, έπιασες στα χέρια σου και το δεύτερο και μπήκες στον κόπο να γράψεις όσα όμορφα έγραψες γι' αυτό. Χαίρομαι που σου άρεσε το "Πες μου αν με θυμάσαι". Είναι μια σύγχρονη ιστορία κι έτσι αγγίζει πιο άμεσα τους ανθρώπους. Σ' ευχαριστώ για την επικοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. το βρηκα το blog σας κυρια θεωδοριδου η ιζαμπελλα ειμαι...την γνωμη μου σας την ειπα στο site του ψυχογιου το βιβλιο αυτο οπως σας ειπα δεν με αγγιξε μεταφορικα αλλα και κυριολεκτικα λογω του προβληματος που εκεινο το διαστημα που περναγε η μητερα μου και μην σας πω ακομα και τωρα συγχαρητηρια για ακομα μια φορα και για το τελευταιο βιβλιο αλλα και για την νυφη με τα μαυρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αγαπημένη μου Ιζαμπέλλα, θα σου ζητήσω μια χάρη. Μπορείς να μου μιλάς στον ενικό και να με αποκαλείς Σόφη; Χαίρομαι που καταφέραμε τελικά να... συνδεθούμε. Όσο για το fb... πιθανόν να είναι όπως τα λες αλλά ο χρόνος, ο μεγάλος μας φίλος κι ο μεγάλος μας εχθρός, είναι τόσο περιορισμένος...
    Σ΄ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τα λόγια σου. Πλούσια η ανταμοιβή μου, όπως σου ξαναείπα.
    Τώρα που βρήκαμε τον τρόπο να επικοινωνούμε, ελπίζω να τα λέμε τακτικά. Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ενταξει σοφη αφου θελεις ενικο...στον ενικο τοτε εχεις παρουσιασει καπου το βιβλιο σου η θα το παρουσιασεις?φιλακια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το έχω ήδη παρουσιάσει στην Έκθεση Βιβλίου, στη Θεσσαλονίκη, Ιζαμπέλλα μου, όπως θα δεις και στην καινούρια μου ανάρτηση. Όσο για επόμενες... δεν ξέρω. Εξαρτάται από τις προσκλήσεις. Όπως και να' χει θα γράφω οποιαδήποτε παρουσίαση προκύψει. Θα ήταν ωραίο, πάντως, να συναντηθούμε σε κάποια. Αθήνα μένεις ή επαρχία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. γεια σου σοφη η ιζαμπελλα ειμαι ,δυστυχω ειναι λιγο δυσκολο να ερθεις εδω που μενω στην παρο δηλ.βεβαια ποτε δεν ξερεις....πχ.το αλλο σαββατο θα ερθει εδω η κυρια οικονομου και η κυρια τζιριτα...δυσκολο το λεω γιατι σε νησι ειναι λιγο δυσκολο συνηθως στην αθηνα και σε καποιες πολεις..αλλα να που τις καλεσαν και εδω και ετσι θα τις δουμε κ απο κοντα...μακαρι καποια στιγμη να τα πουμε και εμεις απο κοντα....φιλια πολλα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γεια σου, Ιζαμπέλλα μου! Έχεις δίκιο, ίσως είναι δύσκολο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Τίποτα όμως δε με εμποδίζει να έρθω για τουρισμό, μια και δεν έχω επισκεφτεί ποτέ το όμορφο νησί σας, και να βρεθούμε από κοντά. Χαιρετισμούς στη μητέρα σου και φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. εννοειται και να ρθειτε θα χαρω πολυ ....να σας γνωρισω απο κοντα....κ εγω και οι φιλοι μου φιλακια πολλα.....αληθεια γραφετε κατι καινουργιο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το τρίτο μου βιβλίο ήδη έχει τελειώσει, Ιζαμπέλλα μου. Αν όλα πάνε καλά θα βρίσκεται στα χέρια σας τον Μάρτιο του 2012. Ελπίζω να σας αρέσει και να το αγκαλιάσετε κι αυτό όπως τη "Νύφη" και το "Πες μου αν με θυμάσαι". Άλλωστε, η δική σας αγάπη μού δίνει έμπνευση και συνεχίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. αχ ωραια ποσο χαιρομαι ....ειμαι σιγουρη οτι θα ειναι πολυ ωραιο οπως και τα αλλα δυο,εγω συνηθως διαβαζω ,συγκεκριμενες συγγραφεις,που εχω διαβασει καποια βιβλια τους κ περνω και τα υπολοιπα,με εσας περσι ρισκαρα μπορω να πω γιατι δεν σας ειχα ξαναδιαβασει ,γιατι πολλες φορες,εχω απογοητευθει,περνοντας καποιο συγγραφεα που δεν εχω διαβασει...αλλα με το δικο σας ευτυχως επεσα εξω..βεβαια μπορω να πω μου εκανε κλικ το εξωφυλλο....φυσικα το φετινο το πηρα με την μια χααα..φιλια πολλα ιζαμπελλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αξίζει να δίνουμε σε καινούριους στο χώρο της συγγραφής μια ευκαιρία, εφόσον βέβαια μας κεντρίσει το ενδιαφέρον το βιβλίο του. Χαίρομαι που το έκανες κι εσύ με το δικό μου, Ιζαμπέλλα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. καλησπερα σοφ η ιζαμπελλα ειμαι ελπιζω και ευχομαι να εισαι καλα εσυ και η οικογενεια σου...τωρα που ηρθε καλοκαιρακι και θα εχετε πιο πολυ χρονο δεν κανετε το fb για να τα λεμε καλυτερα?χααααα φιλια πολλααα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γεια σου, Ιζαμπέλλα μου! Είμαστε όλοι μια χαρά, το ίδιο ελπίζω κι εσύ με τους δικούς σου. Παραδόξως το καλοκαίρι έχω πάντα λιγότερο χρόνο απ' ότι όταν εργάζομαι -επισκέψεις, μετακινήσεις κτλ. κι ο χρόνος που μου περισσεύει συνήθως επενδύεται στη συγγραφή. Ωστόσο ίσως το αποτολμήσω κάποια στιγμή... Θα δούμε... Εμείς πάντως μπορούμε να επικοινωνούμε έστω κι έτσι μέχρι τότε. Φιλιά πολλά και να περνάς καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κυρια θεοδωριδου πρωτα απο ολα θελω να σας πως συγχαρητηρια τοσο για "η νυφη φορουσε μαυρα" οσο και για το "πες μου αν με θυμασαι".Απολαυσα πραγματικα και τα δυο αλλα στο δευτερο συγκινηθικα τοσο πολυ,βλεπεται ειμαι μια γυναικα 33 ετων παντρεμενη με παιδια αλλα μεχρι πριν λιγο καιρο ζουσα διπλα στους παπουδες μου.Το ποσα γνωριμα συναισθηματα μου γεννηθηκαν διαβαζοντας το βιβλιο γιατι εχω μια μαμα σαν την Ιφιγενεια και εναν μπαμπα ευτυχως οχι σαν τον Σοφοκλη αλλα οσο να ειναι υπηρχαν προβληματα μετα απο ασθενεια της γιαγιας για 20 χρονια.Χαιρομαι που η μητερα μου ηταν η συγκεκριμενη κορη και εχει διδαξει σε μενα και ευτυχως στις εγγονες της που μπορει να ειναι μικρες ακομα αλλα καταλαβαινουν τι ωραιο ειναι να δινεις χωρις να περιμενεις ανταλαγματα.Στην πραγματικοτητα ειναι η πιο ωραια κληρονομια τοσο για μενα και την αδελφη οσο και για τις εγγονες της αυτη η σταση που κρατησε τοσα χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ρούλα μου, σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Ήμουν σίγουρη πως το "Πες μου αν με θυμάσαι" θα μιλούσε ξεχωριστά σε ανθρώπους που είχαν παρόμοιες καταστάσεις το συγγενικό περιβάλλον. Μην είσαι τόσο σκληρή με τον Σοφοκλή, δεν είναι τόσο εύκολο να θυσιάζεις τόσο πολλά πράγματα από τη ζωή σου -και όλοι γνωρίζουμε πως η ζωή του καθενός από εμάς είναι ανεπανάληπτη- μια και τελικά κι αυτός αναγνώρισε το λάθος του. Μπράβο στη μητέρα σου για το μάθημα ζωής που έχει δώσει στα παιδιά και στα εγγόνια της, αφού αυτά τα μαθήματα είναι τα πιο σημαντικά για τους ανθρώπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αγαπημενη μου Σοφι,
    ελπιζω και ευχομαι να'σαι καλα,να περνας ομορφα αυτο το καλοκαιρι με την οικογενεια σου...Περναω και'γω ομορφα με τους δικους μου,ολα ειναι καλα το μονο που μου λειπει ειναι 4-5 βιβλια σου να ειχα για τα ατελειωτα ζεστα μεσημερια....Περιμενω με λαχταρα το επομενο σου βιβλιο .Να περνας ΥΠΕΡΟΧΑ καλη μου!!! φιλακια Δεσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Γεια σου, Δεσποινάκι μου!
    Χαίρομαι που περνάς όμορφα το καλοκαιράκι παρά το ότι τα δελτία ειδήσεων κάνουν ό,τι μπορούν για να μας το χαλάσουν. Κι εγώ περνάω καλά. Έχω κάνει ήδη δυο εξορμήσεις κι αφήνω την τελευταία για το τέλος Αυγούστου. Γράφω κιόλας -φυσικά- μην ανησυχείς...
    Όχι 4-5 βέβαια, αλλά το τρίτο μου βιβλίο έχει τελειώσει εδώ και δυο μήνες και εργάζομαι πάνω σε μια καινούρια ιστορία. Και το όνομα αυτού-του τρίτου εννοώ- "Τ' αχνάρια των ξυπόλυτων ποδιών", αν φυσικά δεν αλλάξει κάτι. Υπομονή μέχρι τον Μάρτιο. Κοίτα να περνάς καλά και να ξεκουράζεσαι. Τα φιλιά μου σε σένα και στην οικογένειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Γεια σας!!θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το μαγικό ταξίδι που μου προσφέρατε μέσα από το βιβλίο σας και κυρίως για τα συναισθήματα που μου γεννήσατε..έζησα μία παρόμοια κατάσταση με τη μητέρα μου και τη γιαγιά μου η οποία ήταν άρρωστη από αυτή την ασθένεια.Μου θυμήσατε πολλά,και καλά και άσχημα,μα σας ευχαριστώ γι'αυτό διότι μέσα από αυτά τα συναισθήματα μου υπενθυμήσατε την αξία της οικογένειας και στα καλά και στα άσχημα..καλή συνέχεια στο συγγραφικό σας έργο και καλή επιτυχία σε όλους τους τομείς. Δε θα ξεχάσω ποτέ το βιβλίο σας.
    Σας ευχαριστώ
    Κωνσταντίνα Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Γεια σου, Κωνσταντίνα!
    Σ' ευχαριστώ για τα συγκινητικά σου λόγια και τις ευχές σου. Χαίρομαι κάθε φορά που μαθαίνω πως το "Πες μου αν με θυμάσαι" άγγιξε κάποια καρδιά. Φυσικά, όπως έγραψα και στη Ρούλα παραπάνω, αγγίζει διαφορετικά όσους είχαν στην οικογένειά τους παρόμοιες καταστάσεις. Να είσαι πάντα καλά κι ελπίζω να τα ξαναπούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Κυρία Θεοδώρου, πέρυσι το Καλοκαίρι η ''Νύφη'' σας ήταν από τα πρώτα βιβλία που επέλεξα να μου κρατήσουν συντροφιά τα ζεστά και ανυπόφορα βράδια! Ήταν εκπληκτικό! Φέτος για πολύ καιρό έψαχνα το καινούριο σας βιβλίο ''Πες μου αν με θύμασαι''..Τελικά κατάφερα να το βρώ και μου το αγόρασαν οι γονείς μου ώς δώρο για την γιορτή μου. Δεν το έχω τελειώσει ακόμα αλλά από τις πρώτες κιόλας σελίδες με ταξίδεψε! Συνεχίστε να γράφετε και να μας ''τροφοδοτείτε''...
    (Υ.Γ. Αν και είμαι 15 ετών είμαι φανατική θαυμάστριά σας..)
    Ζαχαρένια.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αγαπημένη μου Ζαχαρένια, αισθάνομαι πολύ υπερήφανη που παίρνω ένα τέτοιο σχόλιο από ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι. Θεωρούσα πως ίσως είναι κάπως 'βαριά' τα βιβλία μου για τέτοιες ηλικίες, παρ' όλο που εγώ προσωπκά επέλεγα στη δική σου ηλικία αναγνώσματα, που συνήθως δεν άγγιζαν τον μέσο όρο των συμμαθητών μου. Με συγκινεί, λοιπόν, που διαπιστώνω πως τα έργα μου μιλάνε σε κάποιες νεανικές καρδιές. Να είσαι πάντα καλά κι ελπίζω να τα ξαναπούμε. Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κα Θεοδωρίδου,

    Είμαι εξήντα ετών και σ'έυχαριστώ που με συγκίνησες τόσο, όσο όταν -στα είκοσί μου- διάβαζα Καζαντζάκη και Βαλαωρίτη. Περιμένω με αγωνία το τρίτο σου αριστούργημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αγαπητέ κ. Παναγιώτη, εγώ σας ευχαριστώ για το σχόλιό σας. Είναι εξαιρετική τιμή για μένα να βρίσκουν ενδιαφέροντα τα βιβλία μου άνθρωποι, που είναι λάτρεις των μεγάλων λογοτεχνών μας. Το επόμενο βιβλίο μου θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία γύρω στον Μάρτη. Ελπίζω να μη σας απογοητεύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλησπερα κυρια Θεοδωριδου καλο μηνα σας ευχομαι Συγχαρητηρια για το νεο σας βιβλιο!!! Το πηρα και απο την αρχη που αρχισα να διαβασω με συνεπηρε!!!!!Ειναι πολυ συγκινητικο και σε ταξιδευει μου αρεσε παρα πολυ και αυτο το βιβλιο σας!!!!! ειμαι η Μαρια απο τα Γιαννενα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Μαρία μου! Χαίρομαι πάρα πολύ που τα ξαναλέμε, όπως χαίρομαι που σου άρεσαν τα "αχνάρια" των ηρώων μου. Φιλάκια στα Γιάννενα, τα οποία έχω επισκεφτεί πολλές φορές και είναι από τις πόλεις που αγάπησα και αγαπώ!

      Διαγραφή